Tietosuojaseloste

Reilun kasinon luokitus:
  • JOYCASINO
    JOYCASINO

    Paras online-kasino! Rekisteröidy bonuksia!

  • CASINO-X
    CASINO-X

    Rehellinen ja luotettava kasino!

Tietosuoja-asetus ei edellytä entisen kaltaista rekisteri- tai tietosuojaselostetta

Rekisteri- ja tietosuojaselosteista on liikkeellä virheellistä tietoa. Henkilötietolaista poiketen EU:n yleinen tietosuoja-asetus ei edellytä rekisteri- tai tietosuojaselosteen laatimista. Rekisteröityjä täytyy kuitenkin informoida henkilötietojen käsittelystä.

Henkilötietojen käsittelyyn aletaan 25. toukokuuta soveltaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Asetuksessa ei säädetä rekisteri- eikä tietosuojaselosteesta. Asetuksessa säädetään kuitenkin rekisterinpitäjän velvollisuudesta informoida rekisteröityjä.

Tietosuoja-asetuksen informointivelvoite poikkeaa tietyiltä osin henkilötietolain informointivelvoitteesta sekä vaatimuksesta laatia ja julkaista rekisteriseloste. Verkkosivuillamme on julkaistu lisätietoa tietosuoja-asetuksen mukaisesta informoinnista .

Seloste käsittelytoimista on organisaation sisäinen asiakirja

Tietosuoja-asetuksen myötä organisaatioiden tulee laatia kirjallinen kuvaus niiden toteuttamasta henkilötietojen käsittelystä. Tätä kuvausta kutsutaan selosteeksi käsittelytoimista . Seloste on organisaation sisäinen asiakirja.

Seloste käsittelytoimista toimii apuvälineenä henkilötietojen käsittelyn hahmottamiseen, ja sen tarkoituksena on osaltaan osoittaa, että henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Käsittelytoimia koskevaa selostetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi suoraan rekisteröidyn informointiin, mutta sitä voidaan hyödyntää rekisteröidyille suunnatun informaation tuottamisessa.

Reilun kasinon luokitus:
  • JOYCASINO
    JOYCASINO

    Paras online-kasino! Rekisteröidy bonuksia!

  • CASINO-X
    CASINO-X

    Rehellinen ja luotettava kasino!

Rekisteri- ja tietosuojaselosteen taustaa

Henkilötietolaissa (523/1999) on säädetty rekisteriselosteesta. Rekisteriseloste on täytynyt laatia erikseen jokaisesta rekisteristä, ja sen tarkoituksena on ollut informoida rekisteröityä henkilötietojen käsittelystä.

Tietosuojaseloste on laajennettu rekisteriseloste, jossa lisäksi kerrotaan rekisteröidyn oikeuksista.

Tietosuojaseloste

Valitse alapuolella olevista linkeistä haluamasi seloste ja klikkaa lukeaksesi se.

GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaselosteen malli

Ota tästä käyttöösi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaselosteen malli. Voit soveltaa mallia esimerkiksi yrityksen asiakas- tai markkinointirekisteriin, oganisaation työntekijärekisteriin tai yhdistyksen jäsenrekisteriin.

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (engl. general data protection regulation, GDPR) aletaan soveltamaan 25.5.2020 lähtien. Monelle organisaatiolle ongelmana on, että ohjeistukset asetuksen käytännön soveltamiseen tulevat tipoittain ja suoraan sanoen myöhässä. GDPR:n mukaista rekisteri- ja tietosuojaselosteen mallia ei löydy vielä edes Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuston lomakepohjista.

Olen törmännyt tähän ongelmaan asiakkaiden kanssa ja pitämissäni GDPR-aiheisissa koulutuksissa. Siksi tein mallin, jota saa vapaasti käyttää. Huomaa, että kyse on vain esimerkistä – sovella ja muokkaa sitä organisaatiosi tarpeisiin.

Oleellista selosteessa on, että rekisteröity tietää, mitä tietoja hänestä säilytetään ja miten niitä käytetään. Seloste tulee olla rekisteröitävän ja rekisteröityjen luettavissa. Esimerkiksi, jos asiakkaiden tietoja tallennetaan nettisivuilta yhteydenottolomakkeilla lähetetyistä viesteistä, syntyy tiedoista henkilörekisteri, jolle on laadittava rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Koska virallista ohjeistusta ei vielä ole, en mene tästä takuuseen, mutta ainakin tämä malli täyttää GDPR:n vaatimukset huomattavasti paremmin kuin Tietosuoja.fi-sivustolla tällä hetkellä ladattavana oleva vanhan henkilötietolain aikainen mallilomake. Suosittelen edelleen seuraamaan Tietosuoja.fi-sivuston ajankohtaisia ohjeistuksia aiheesta.

Mallin löydät alapuolelta.

– Harto Pönkä, 20.2.2020

Tarvitsetko apua GDPR:n kanssa?

Ohjeista ja malleista huolimatta GDPR ei ole laeista ja määräyksistä yksinkertaisimmasta päästä. Olemme auttaneet lukuisia tahoja GDPR:n kanssa, olipa aiheena rekisteri- ja tietosuojaselosteet, henkilötietojen käyttö markkinoinnissa, sopimukset henkilötietojen käsittelystä, verkkopalvelujen tietosuojakäytännöt tai jokin muu tietosuojaan liittyvä kysymys.

Voit lähettää kysymyksesi/asiasi meille oheisella lomakkeella.

Kyse ei ole lainopillisista neuvoista. Palvelumme perustuvat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tekstiin, siitä tällä hetkellä annettuihin ohjeistuksiin sekä asiantuntijan muuhun osaamiseen aiheesta.

Reilun kasinon luokitus:
  • JOYCASINO
    JOYCASINO

    Paras online-kasino! Rekisteröidy bonuksia!

  • CASINO-X
    CASINO-X

    Rehellinen ja luotettava kasino!

Mitkä online-kasinot ovat parhaat?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: